News/Events

Check out our latest events

16th CraftART Fest 2019, Hotel ARKA


Date: 1 of December, 2019
Time: 10:30am-8:00pm


We would like to invite you to this year’s Christmas CraftArt Fest at the Hotel Arka, 7th Floor, Old Skopje Bazaar.
The works of over 30 artisans will be available for purchase with a selection of handmade gift items and accessories for winter season.
Products will include handmade jewelry, glass products, gift cards, handbags, personal fashion items and much, much more…
We hope you will all be able to join us, and will also help share the news about this art and craft sale with your colleagues and friends.
The artisans’ products will be on display and available for purchase from 10:30 am to 8 pm, on Sunday, December 1th
Everyone is welcome and we are looking forward to seeing you there


Organizer: MATA
Partner: Hotel Arka
Supporter: City of Skopje

Prijava i uslovi za ucestvo 2019
15th CraftART Fest 2018 - Hotel ARKA

15th CraftART Fest 2018,  Hotel ARKA

Date: 9 of December, 2019
Time: 10:00am-8:00pm

We would like to invite you to this year’s Christmas CraftArt Fest at the Hotel Arka, 7th Floor, Old Skopje Bazaar.
The works of over 30 artisans will be available for purchase with a selection of handmade gift items and accessories for winter season.
Products will include handmade jewelry, glass products, gift cards, handbags, personal fashion items and much, much more…
We hope you will all be able to join us, and will also help share the news about this art and craft sale with your colleagues and friends.
The artisans’ products will be on display and available for purchase from 10 am to 8 pm, on Sunday, December 9th
Everyone is welcome and we are looking forward to seeing you there

Organizer: MATA
Partner: Hotel Arka

КОНКУРС ЗА ДИЗАЈН НА СУВЕНИР НА ГРАД СКОПЈЕ - Завршна изложба

18ти октомври, 13 часот
КОНЦЕПТ 37, Рузвелтова 37, 1000 Скопје

Цел на овој конкурс е зајакната и подобрена понуда на сувенири за Град Скопје, во функција на подобрен имиџ на Градот, преку креирање на нова понуда на сувенири.

Истовремено, прку овој конкурс се овозможи идентификација, промоција и вклучување на креативниот дизајнерски потенцијал со цел истиот да даде свој директен придонес во креирањето на модерни и во духот на времето сувенири.

Kреирањето на сувенирите во современите туристички понуди, веќе не е само во рацете на стихијната креација на занаетчиите и ракотворците, туку сè повеќе е резултат на јасно дефинирани дизјнерски и маркетинг активности кои го создаваат имиџот, промовираат и презентираат градот, со цел на подолги патеки да се изгради и создаде бренд на Град Скопје. Големото Јаболко (Њу Јорк), Златната Прага (Прага), Градот на седумте ридови (Рим), се само мал дел од убавите примери на јасно изграден бренд за градот.

Конкурсот е организиран од Здружение на граѓани МАТА – Скопје, со финансиска поддршка на Град Скопје - Одделение за соработка и поддршка на здруженија на граѓани и фондации