Дора Нова

Дора Нова

Корпоративни подароци и декорации, накит, лиење на метали

Трите сестри, Марија, Елена и Ивана продолжуваат по стапките на семејната традиција, работејќи рамо до рамо во малата работилница. Произведуваат лиени фигури од бронза и сребро, прекрасен накит изработен во филигран техника и лиење, реплики на стари пари, крстови, декоративни кутии, при што употребуваат различни техники на завршна обработка

Контакт:
Електронска пошта: doracontact@gmail.com

МАГИЧНО СТУДИО КРИСТИНА

МАГИЧНО СТУДИО КРИСТИНА

облека, модни додатоци, накит, украси за домот

МАГИЧНО СТУДИО КРИСТИНА стартува официјално со работа на 01 септември 2013 година. Кристина рачно изработува обека, модни додатоци, накит и украси за домот. Користејќи разни техники на плетење и ткаење, таа создава производи во кои преовладуваат етно мотиви. Како материјал за работа користи волна, памук и други природни мстеријали во комбинација со монистра, кристали, полудраги камења од кој се издвојува килибарот како и бакар и сребро. Најпознат препознатлив и впечатлив производ е ќустекот со етно мотиви кои се дел од традиционалната македонска носија.

Контакт:
Еектронска пошта: studiomahicnopletivo@yahoo.com
Fb.Студио Магично Плетиво
Телефон: +389 (0) 72735273

МАКОНДИНО

МАКОНДИНО

Декоративни и модни додатоци, сувенири

Макондино е микро бизнис од Скопје, кој се занимава со производство на декоративни производи, часовници, рамки за слики и фотографии, магнети, МЕМО табли, модни додатоци … и многу повеќе. Употребува ласерска машина за сечење и гравирање со која ги иссекува формите, потоа рачно ги бои со нетоксични, еколошки бои, за да на крајот елементите ги спои во прекрасен производ. Во изработката се користат различни материјали, како дрво, шперплоча, филц, медијапан и слично. Креативниот тим на Макондино дизајнира и изработува производи за сопствените уникатни линии на производи, но исто така произведува и производи по желби и идеи на своите купувачи, на кои им дава уникатен, прпознатлив белег

Контакт:
Моника Станојковска
Електронска пошта: stanojkovskamonika@gmail.com
fb: https://www.facebook.com/makondino/
телефон: + 389 (0) 75 477 184

Елиза АРТ – Елизабета Костова

Елиза АРТ – Елизабета Костова

Модни додатоци од филц и текстил

„ Ја сакам природата и уметноста, во слободно време сликам, изработувам накит од бакар и модни додатоци од филц. Женските шапки ми се најинтересен предизвик и инспирација и ги изработувам со посебно внимание, при што се трудам креацијата да биде уникатна и во хармонија со личноста на која и е наменета“

Контакт:
Електронска пошта: kostovaeliza@yahoo.com i
Fb: ElizaArt-Elizabeta Kostova
Телефон: +389 (0) 76 776 403

Ели‘с асесорис

Ели‘с асесорис

Накит, модни додатоци

Елена и Станка комбинираат креативност и вешти раце за да произведат атрактивни производи. Прават широк спектар на производи, благодарејќи на различните материјали кои ги користат: кристални камчиња, Мурано стакло и перли, текстил… Комбинирајќи ги овие материјали произведуваат огрлици, нараквици и обетки. Се истакнуваат особено со чантите и каишите направени од мека кожа, филц, природна свила, кадифе, декорирани со природни камења, чипки и везови, перли, срма и ширити, создавајки современи дизајни

Контакт:
Е-маил:elena.gjurceska@gmail.com

Станка Димитрова

Станка Димитрова

Рачно плетени производи и модни додатоци

Станка прави уникатни рачно изработено капи, ракавици, шалови и зимски волнени додатоци. Матреијалите што ги користи се волна и памук. Инспирацијата ја наоѓа во богатиот македонски фолклор и во секојдневното современо живеење..

Контакт:
stankatdimitrova@yahoo.com

Љубица Антевска

Љубица Антевска

Текстил, модни додатоци

Љубица експериментира со различни расположливи материјали за да произведе уникатни парчиња на облека и модни додатоци, како капи, шалови, чанти, елеци, ракавици и др. Експериментира и со различни техники, како плетење, хеклање и филцување со различни природни материјали и во различни стилови. Куриозитет на нејзиното текстил-арт студио претставува производството на „нуно“ и „шибори“ филц, што подразбира соединување на различни природни материјали (свила, памук, волна) со специфична технологија, при што се добиваат уникатни дела со естетска и употребна вредност

Контакт:
Електронска пошта: bubask_mk@yahoo.fr
Fb: https://www.facebook.com/bubaarts/