Други активности

Период Активност Место Партнер
Дек,
2010
КрафтАРТ Фест Скопје, МК Хотел Арка, IWA, Lions Club – Светлина, Скопје
Дек,
2010
Учество на Новогодишниот Базар во Нирнберг Нирнберг, Германија Совет на Град Скопје
Јуни –
Дек,
2010
Учество во работна група за изработка на Национална стратегија и акционен план за развој на занаетчискиот сектор во Р. Македонија Скопје, МК Изработена од:
Inoa, Словенија
ETG, УСА
Септ,
2010
Учество на реставраторски камп Џирокастра, Албанија Cultural Heritage without Borders (CHwB)
Јули –
Септ,
2010
Учество во работна група за неформално учење Скопје, МК Финансиран од ЕУ, имплементиран од GFA Consulting Group
2010 Учество во работната група за Акционен план за развој на туризмот и занаетчиството за Старата Чаршија, Скопје Скопје, МК Oxfam_Италија 

Град Скопје

Мај,
2010
Учество на тренинг за Проектен менаџмент (ПМЦ), тренинг за лобирање на цивилните организации Скопје, МК SNV-Холандска агенција за развој и Градот Скопје
Феб,
2010
Учество на конференција – “Филантропија за подобра иднина “ Скопје, МК НВО “Конект“ – поддржано ISC, финансирано од USAID
Јан,
2010
Поддршка во подготовка на Агенс за учество на трговскиот саем “Ambiente” Франкфурт, Германија Swiss Imports Promotion Program (SIPPO)
Дек,
2009
КрафтАРТ Фест Скопје, МК Hotel Arka, Lions Club- Svetlina Skopje
Дек,
2009
Учество на Новогодишниот Базар во Нирнберг Нирнберг, Германија Совет на Град Скопје
Дек,
2009
Мобилен тренинг програм за занаетчии Шкодра, Џирокастра, Албанија SNV Албанија– Холандска агенција за развој
Март, 2009 Основи за изработка на филц Шкодра, Албанија Funded by Hapathelete Women Center
Март, 2009 Конкурс за дизајн на сувенир на Градот Скопје Скопје, МК Агенс, Град Скопје
Јан,
2009
Поддршка во подготовка на Агенс за второ учество на трговскиот саем “Ambiente” Франкфурт, Германија Swiss Imports Promotion Program (SIPPO)
Дек,
2008
Учество на Новогодишниот Базар во Нирнберг Нирнберг, Германија Совет на Град Скопје
Мај,
2008
Swiss Imports Promotion program (SIPPO) Скопје Swiss Imports Promotion program (SIPPO)
Јан,
2008
Поддршка во припрема на Агенс за прво учество на трговскиот саем “Ambiente” Франкфурт, Германија Swiss Imports Promotion Program (SIPPO)
Дек,
2007
Учество на Новогодишниот Базар во Нирнберг Нирнберг, Германија Совет на Град Скопје
Август, 2007 Учество на Tendence трговски саем Франкфурт, Германија SIPPO
Јан,
2007
IMM (саем на мебел) Келн, Германија SIPPO
Дек,
2006
Artigiano di Fiera Милано Италија Министерство за надворешни работи на Кралството Норвешка
Дек,
2006
Новогодишен Базар Скопје, МК Прокредит Банка, Совет на Град Скопје, UNHCR, Горска, Дневник, Време
Септ,
2006
Студиско патување во Норвешка Норвешка Амбасадата на Кралството Норвешка
Август, 2006 Учество на Tendence трговски саем Франкфурт, Германија SIPPO