Шадија Дервишевик

Шадија Дервишевик

Производи од филц и текстил

Поинаква перцепција на реалноста, тенденција за преобразба, спонтаност и необичност е карактеристика за брендот Wool ART. Во креативниот процес без ограничувања, се користи волна во комбинација со други природни материјали. Комбинирајќи ја старата техника за изработка на сув и мокар филц со други техники на рачно и машинско шиење, везење, шибори техника на боење, се создаваат разни текстури и облици на крајниот изглед на производот: капи, чанти, накит, перници и друго.

Контакт:

Електронска пошта: sada_der@hotmail.com

Елиза АРТ – Елизабета Костова

Елиза АРТ – Елизабета Костова

Модни додатоци од филц и текстил

„ Ја сакам природата и уметноста, во слободно време сликам, изработувам накит од бакар и модни додатоци од филц. Женските шапки ми се најинтересен предизвик и инспирација и ги изработувам со посебно внимание, при што се трудам креацијата да биде уникатна и во хармонија со личноста на која и е наменета“

Контакт:
Електронска пошта: kostovaeliza@yahoo.com i
Fb: ElizaArt-Elizabeta Kostova
Телефон: +389 (0) 76 776 403

Љубица Антевска

Љубица Антевска

Текстил, модни додатоци

Љубица експериментира со различни расположливи материјали за да произведе уникатни парчиња на облека и модни додатоци, како капи, шалови, чанти, елеци, ракавици и др. Експериментира и со различни техники, како плетење, хеклање и филцување со различни природни материјали и во различни стилови. Куриозитет на нејзиното текстил-арт студио претставува производството на „нуно“ и „шибори“ филц, што подразбира соединување на различни природни материјали (свила, памук, волна) со специфична технологија, при што се добиваат уникатни дела со естетска и употребна вредност

Контакт:
Електронска пошта: bubask_mk@yahoo.fr
Fb: https://www.facebook.com/bubaarts/