МАГИЧНО СТУДИО КРИСТИНА

МАГИЧНО СТУДИО КРИСТИНА

облека, модни додатоци, накит, украси за домот

МАГИЧНО СТУДИО КРИСТИНА стартува официјално со работа на 01 септември 2013 година. Кристина рачно изработува обека, модни додатоци, накит и украси за домот. Користејќи разни техники на плетење и ткаење, таа создава производи во кои преовладуваат етно мотиви. Како материјал за работа користи волна, памук и други природни мстеријали во комбинација со монистра, кристали, полудраги камења од кој се издвојува килибарот како и бакар и сребро. Најпознат препознатлив и впечатлив производ е ќустекот со етно мотиви кои се дел од традиционалната македонска носија.

Контакт:
Еектронска пошта: studiomahicnopletivo@yahoo.com
Fb.Студио Магично Плетиво
Телефон: +389 (0) 72735273