Керакамика

Kerakamika

 рачно изработена керамика

Зад брендот Керакамика стојат дипломираните ликовни уметници Татјана и Борче Богоевски.

Од 2013год. Одржуваат работилници за керамика за деца и возрасни и изработуваат и дизајнираат уметнички керамички производи. Учествувале на бројни настани, базари, саеми и колонии. Имаат реализирано неколку проекти од областа на културата и од областа на креативните индустрии за развој на уникатни керамички производи.

Основната идеја на овој тим е да направат спој на уметничкото и применливото, односно “Да им внесат душа” на предметите кои нè опкружуваат во секојдневието верувајќи дека така ќе поттикнат процес на една убава трансформација (внатрешна и надворешна).

Материјалите кои ги користат се високо квалитетни, нетоксични и производите се одржуваат во машина за садови.

Техниките кои ги користат се спој на традицијата (грнчарско тркало) и модерната изработка на керамика, секогаш експериментирајќи со тактилни ефекти и материјали за поцелосно уникатно искуство и уживање. Овие мини уметнички дела имаат за цел да им го разубавуваат секојдневието на клиентите и да ги инспирираат постојано.

Контакт:
Мобилен: 075 743 891
e-mail: keramikacafeskopje@gmail.com
fb: https://www.facebook.com/kerakamika/?ref=bookmarks
Кратенка fb: @kerakamika
Инстаграм: https://www.instagram.com/kerakamika/?hl=en
Кратенка за инстаграм: kerakamika
Е-продавница: https://kerakamika.wixsite.com/shop
Веб страна со работилници: http://keramikacafeskopje.wixsite.com/kerakamika